Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Έπιασε κορυφή .



ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ




Πρώτος για λίγες ώρες θα είναι ο ΠΑΟΚ μετά το 0 - 3 επί της Ξάνθης στα πηγάδια ,


ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου πολλή καλός σε όλες τις γραμμές , και φυσικά δίκαια είναι εκεί που βρίσκετε , φυσικά ένα μπράβο να δώσουμε και στον κόουτς Φ. Σαντος που με την δουλεία του αυτά τα 3 χρόνια έφτασε τον ΠΑΟΚ σήμερα να χτυπάει το πρωτάθλημα , όσο για την Ξάνθη σήμερα δεν υπήρχε και δίκαια έχασε .


ΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ




Σαν άνεμος πέρασε ο Ηρακλής από την Τρίπολη αφού με το 0 - 4 επί του Αστέρα πήρε τους 3 βαθμούς και έκανε ένα βήμα για την παραμονή του , ο Γηραιούς έχει παθός και τσαγανό , κάτι που του λείπει από τους εντός αγώνες του ... πολλή κακός ο Αστέρας για ακόμα ένα αγώνα που πρέπει να βρει λύσεις για την δύσκολη συνέχεια .

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ



Μυθολογία
ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι αρχαίος μυθικός ήρωας γνωστός σε όλο τον ελλαδικό χώρο από την κλασική περίοδο μέχρι σήμερα. Θεωρείται η μετενσάρκωση της αέναης επιδίωξης του ανθρώπου να μοιάσει στην τελειότητα του πλάστη του. Για αυτό το λόγο ο ΗΡΑΚΛΗΣ συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την υπόστασή του πράγματι ηρωική:Γόνος θεών: Πατέρας του ο Δίας και μητέρα του η Αλκμήνη, ίσως η ομορφότερη θηλυκή παρουσία στην ελληνική μυθολογία.Υψηλή παιδεία: Δάσκαλός του κατά κύριο λόγο υπήρξε ο Κένταυρος Χείρων, γνωστός για τη σκληρότητα που επιδείκνυε κατά την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των μαθητών του. Δάσκαλος της αρμονίας, της κίνησης και της μουσικής ο Λίνος, που δίδαξε στον ΗΡΑΚΛΗ τα απαραίτητα για εκείνη την εποχή (και άγνωστα στο πλαίσιο του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος) εφόδια για την ολοκλήρωση της πλάσης ενός ηρωικού και ατρόμητου χαρακτήρα.Τέλεια γνώση της πάλης: Ο Κάστωρας κατά πολλούς ο ρητός διδάσκαλος των πολεμικών τεχνών προβλέποντας τον υψηλό και σημαντικότατο ρόλο που έμελλε να διαδραματίσει ο μαθητής του φρόντισε να διδάξει στον ΗΡΑΚΛΗ την αρμονική και συστηματική χρήση της σωματικής ρώμης, η οποία σε συνδυασμό με την πνευματική διδασκαλία του Λίνου, καθιστούσαν τον ΗΡΑΚΛΗ πραγματικά ανίκητο.
Ο νεαρός ΗΡΑΚΛΗΣ, όμως, φαίνεται ότι από μικρός είχε προδιαγράψει τη δική του, ανεξάρτητη και μοναχική πορεία. Εμπιστεύθηκε από νωρίς τις ικανότητές του και δεν άργησε να αποτελεί πραγματικά έναν κίνδυνο για την κοινωνία των θεών και των ανθρώπων. Πολύ γρήγορα οι διδάσκαλοί του διαπίστωσαν ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ έμελλε να ακολουθήσει την πορεία που ο ίδιος ήθελε, αψηφώντας θεϊκούς χρησμούς και εντολές, ανθρώπινες παραινέσεις και διδαχές. Έτσι, αποτέλεσε τον «αναρχικό» της εποχής του μη διστάζοντας να προβεί ακόμη και σε αποτρόπαια εγκλήματα προκειμένου να πραγματοποιήσει τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από το να αποδείξει ότι πράγματι ο συνδυασμός του πνεύματος, της ψυχής και της ρώμης μπορούν να οδηγήσουν τον άνθρωπο στην τελείωση.Πολλές φορές το πάθος και η αγάπη του για τον άνθρωπο γεννούσε παράφορη οργή, η οποία ήταν αδύνατο να κοπεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις ωθούνταν σε ωμές πράξεις βίας και σε αποτρόπαια εγκλήματα, όπως ο φόνος της συζύγου του Μέγαρα και όλων των παιδιών του. Ως εξιλασμό για το ανόσιο αυτό έγκλημα ο πατέρας του Δίας διά χρησμού τον καταδίκασε να προσφέρει τις υπηρεσίες του για διάστημα 12 χρόνων στον Ευρυσθέα, βασιλιά της Τίρυνθας, έμμεσα εξορίζοντας τον ΗΡΑΚΛΗ. Εκεί έμελλε να αποδείξει με τους άθλους του αυτό για το οποίο καταδικάσθηκε, την ανθρώπινη τελείωση. Μέσο αποτέλεσαν οι διάφοροι άθλοι του που πραγματοποίησε εκτελώντας εντολές του σκληρού και αδίστακτου Ευρυσθέα.
Εξόντωσε το φοβερό λιοντάρι της Νεμέας, γιατί του έκοβε το δρόμο. Τη δορά τους εικονίζεται να φορά σε διάφορα αρχαία έργα τέχνης.
Σκότωσε τη Λερναία Ύδρα, δράκοντα με εννέα κεφαλές που ζούσε στα έλη της λίμνης Λέρυας.
Ύστερα από επίπονη καταδίωξη, συνέλαβε τον Κάπρο του Ερυμάνθου και τον παρέδωσε στον Ευρυσθέα.
Το ίδιο έπραξε και με το ελάφι με τα χρυσά κέρατα και τα χάλκινα πόδια.
Εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες που τρέφονταν με τις σάρκες των κατοίκων της περιοχής και κυριαρχούσαν στο χώρο γύρω από την ομώνυμη λίμνη.
Μετά από σκληρή πάλη συνέλαβε ζωντανό και μετέφερε από την Κρήτη στις Μυκήνες το φοβερό ταύρο του Μίνωα.
Σε διάστημα μιας μόνο ημέρας καθάρισε τους στάβλους του Αυγεία από τους κόπρους τριών χιλιάδων ζώων. Για να το πετύχει αυτό ο ΗΡΑΚΛΗΣ παροχέτευσε τα νερά δύο ποταμών, του Αλφειού και του Πηνειού, ώστε να περάσουν μέσα από τους στάβλους, όπου είχαν συσσωρευτεί τεράστιοι όγκοι κόπρων.
Μετά από σχετική εντολή του Ευρυσθέα συνέλαβε τα άλογα του βασιλιά της Θράκης, Διομήδη, ο οποίος τα έτρεφε με ανθρώπινες σάρκες, αφού προηγουμένως έριξε τον κύριό τους για να τον φάνε.
Εκτελώντας επιθυμία της κόρης του Ευρυσθέα, πολεμώντας μόνος ενάντια στον στρατό των Αμαζόνων, άρπαξε τη ζώνη της βασίλισσας τους Ιππολύτης, και της την πρόσφερε.
Αφού σκότωσε τον τρομερό σκύλο Όρθρο, τον ανθρωποφάγο βοσκό Ευρυτίωνα και το βασιλιά των Βεζεαρίδων, Γηρνόνης, άρπαξε την αγέλη των γιγαντιαίων βοδιών του και τη δώρισε στον Ευρυσθένη.
Το ίδιο έκανε αρπάζοντας τρία χρυσά μήλα από τον κήπο των Εσπερίδων, όπου ποτέ δεν είχε πλησιάσει καν άνθρωπος, διότι αποτελούσε τη βασική πηγή τροφοδότησης του παλατιού του Δία στον Όλυμπο.
Κι επειδή ούτε ο Άδης μπορούσε να του αντισταθεί κατέβηκε από τον Ταίναρο στο φοβερό βασίλειο των νεκρών και αιχμάλωτο μετέφερε στον επάνω κόσμο το φύλακα Κέρβερο.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ λατρευόταν από το σύνολο του τότε κόσμου. Ιδιαίτερα από τους Ρωμαίους. Εξάλλου, ο μύθος αναφέρει ότι κατά το ταξίδι επιστροφής από την εξόντωση του Γηρνόνη ο ΗΡΑΚΛΗΣ πέρασε από την Ιταλία και ληστεύθηκε από την πολυάριθμη συμμορία του Κάκου, καθώς κοιμόταν.
Ύστερα από καταδίωξη, όμως, και αφού εξόντωσε ένα ένα όλα τα μέλη της συμμορίας, στο σημείο που συνέλαβε τον Κάκο, έχτισε ναό που τον αφιέρωσε στον πατέρα του Δία (Juppiter inventor). Ο ναός αυτός σώζεται μέχρι σήμερα. Εκεί χτίσθηκε και η Ρώμη...
Τόση ήταν η δόξα του ΗΡΑΚΛΗ και τέτοια η φήμη που απέκτησε με τη διάδοση των άθλων του, ώστε άρχισαν να τον φθονούν ακόμα και οι θεοί. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ λατρευόταν σαν θεός απ' άκρη σ' άκρη του τότε γνωστού κόσμου. Όχι σπάνια, οι τιμές που του αποδίδονταν ήταν αν όχι ανώτερες τουλάχιστον εφάμιλλες με αυτές που στρέφονταν προς τους θεούς. Έμελλε, λοιπόν, να αντιμετωπίσει τη μήνη των τελευταίων που του επιφύλαξαν έναν παράδοξο και ατιμητικό σε σχέση με τα κατορθώματά της ζωής του θάνατο. Η σύζυγός του η Δηιάνειρα, υποπτευόμενη το δεσμό του με την Ιόλη, του δώρισε ένα χιτώνα τον οποίο προηγουμένως είχε βυθίσει στο δηλητηριώδες αίμα του κένταυρου Νέσσου, νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξασφάλιζε την ερωτική πίστη του συζύγου της. Μόλις τον φόρεσε ο ΗΡΑΚΛΗΣ υπέφερε από τρομερούς πόνους. Αδυνατώντας να τον απομακρύνει από επάνω του, κι ενώ ο χιτώνας με το δηλητήριο σάπιζε τις σάρκες του ήρωα ανέβηκε στην κορυφή της Οίτης, άναψε τεράστια φωτιά και έπεσε ο ίδιος μέσα κράζοντας το όνομα του πατέρα του Δία. Λένε ότι η τελευταία του κραυγή ακούστηκε μέχρι το σημερινό Γιβλαρτάρ... Αλλά ο πατέρας του τον συμπόνεσε κι αφού τον τύλιξε σε γαλάζιο (!!!) σύννεφο, τον απομάκρυνε από τη φωτιά, τον οδήγησε στον Όλυμπο και του χάρισε την αθανασία.
Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ Αναμφισβήτητα, θριαμβευτής μεταξύ των ηρώων που απειλούνται με απομυθοποίηση είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Το όνομά του είναι σύνθετο κι αποτελείται από τα εξής δύο συνθετικά: «Ήρα» και «κλέος» (= δόξα, φήμη, υστεροφημία). Έμελλε, λοιπόν, ο ΗΡΑΚΛΗΣ να αποτελέσει το δίαυλο διά μέσω του οποίου θα παρέμενε αιώνια η λατρεία της Ήρας; Χρήζει, πραγματικά, επισταμένης μελέτης.
Ο συμβολισμός της καταγωγής του έχει τις απαρχές του πριν ακόμα γεννηθεί ο ήρωας. Σύμφωνα, λοιπόν, με το μύθο, ο Περσέας είχε τρία παιδιά: τον Αμφιτρύωνα, τον Ηλεκρύωνα και την Αλκμήνη. Η τελευταία ήταν τόσο όμορφη που δεν άργησε να προκαλέσει τον αχαλίνωτο πόθο του πατέρα Δία. Φυσικά, δεν ξέφυγε η αδυναμία αυτή από την πανέξυπνη και ραδιούργα αιώνια σύζυγο του τελευταίου, Ήρα.
Για να διαφύγει, λοιπόν, της διαρκούς και αέναης κατασκοπευτικής δραστηριότητας της συζύγου, ο Δίας, κατά την προσφιλή του μέθοδο και πάντα στα πλαίσια των θεϊκών του δυνατοτήτων, έλαβε τη μορφή του ενός αδελφού, Αμφιτρύωνα, και επιτέλους συνουσιάσθηκε με την πανέμορφη Αλκμήνη. Για κακή του τύχη, όμως, με την πάροδο τόσων αιώνων συμβίωσης, κι επειδή δεν φρόντισε να ανανεώσει τις μεθόδους του, εύκολα η μηχανορραφία του έγινε αντιληπτή από την Ήρα, η οποία, όπως ήταν φυσικό, αμέσως «βρήκε» τη λύση που κατά την άποψή της θα εξιλέωνε την διασαλευθείσα ηρεμία του και θα αποκαθιστούσε τον πληγωμένο της εγωισμό: ο γόνος της απατηλής αυτής συνουσίας έμελλε να είναι καταραμένος και να υπόκειται ατελείωτα βάσανα, παρά τη θεϊκή του καταγωγή και τις όποιες ικανότητες αυτή θα του παρείχε. Το πεισματικό αυτό μίσος για τον ΗΡΑΚΛΗ παραμένει το κεντρικό σημείο που προσδιορίζει όλες τις λεπτομέρειες της μυθοπλασίας και για αυτόν ακριβώς το λόγο μας δίνει το κλειδί για τη μετάφρασή μας. Θα πρέπει, πρώτα από όλα, να καθορίσουμε τη σημασία της ζηλοτυπίας της Ήρας καθώς και τη σημασία της φιλονικίας ανάμεσα στο Δία και τη γυναίκα του μόλις γεννήθηκε ο ΗΡΑΚΛΗΣ.
Είναι γνωστό ότι οι θεότητες των αρχαίων Ελλήνων αντιπροσωπεύουν ανθρώπινες αρετές, αλλά και ελαττώματα. Άρα, και η συμπεριφορά τους θα πρέπει να έχει σχέση με τις διαστάσεις της ανθρώπινης ψυχής. Ο Δίας, ο μυθικός πατέρας, συμβολίζει την πνευματική ύπαρξη. Ωστόσο, ο έρωτάς του για μία θνητή τον μεταλλάσσει σε πατέρα ενός ήρωα - νικητή. Αναπόφευκτα, γεννάται το ερωτηματικό της ενδεχόμενης ύπαρξης κάποιας σχέσης μεταξύ του μύθου αυτού και τη μεταγενέστερης Χριστιανικής παράδοσης κατά την οποία επίσης ο νικητής - Χριστός είναι γόνος της ένωσης του θεϊκού πνεύματος με τη θνητή μητέρα: παρθένα.
Μοναδική διαφαινόμενη διαφοροποίηση αποτελεί το γεγονός ότι κατά τη χριστιανική παράδοση η ένωση παρουσιάζεται κατά τρόπο που αποκλείει κάθε υπαινιγμό της σαρκικής γονικοποίησης. Αντίθετα, ο μύθος των αρχαίων Ελλήνων, διαπνεόμενος από έντονο ρεαλισμό, δεν καταβάλλει καμία απολύτως προσπάθεια προκειμένου να αποσυνδέσει τη σαρκική ένωση από την πνευματική.
Αλλά και η απιστία του Δία συμβολίζει ποιοτικές ιδιότητες της ανθρώπινης ψυχής. Ο Δίας αντιπροσωπεύει την υπέρτατη αρετή: το ανθρώπινο πνεύμα και τη γονιμοποιητική του δύναμη. Η Ήρα εικονίζει την ύψιστη αγάπη, η οποία με τη σειρά της περιλαμβάνει και αρνητικά στοιχεία: την επιτακτική απαίτηση της αποκλειστικότητας, τη ζηλοτυπία της πνευματικής γονιμοποίησης που θεωρείται ατιμία. Ο μύθος, όμως, αφηγείται και την τιμωρία που επιβάλλεται στην ήρα για την εριστική της ζηλοτυπία: ο Δίας την καταδικάζει να κρέμεται από χρυσή αλυσίδα (σύμβολο υψηλοφροσύνης) ανάμεσα στον Ουρανό και τη Γη. Της επιβάλλεται, λοιπόν, η σύνδεσή της, έστω και διά της βίας με την πνευματική αρετή. Παράλληλα, συμβολίζεται ότι η αγνή αγάπη παραμένει μεταξύ Ουρανού και Γης, ανάμεσα στο ύψος και το Γήινο, και αποκτά την ύψιστη μορφή της μονάχα όταν απαγκιστρωθεί από κάθε μορφή ζηλοτυπίας. Έτσι, σύμφωνα με το μύθο, η Ήρα με τη μυστική αυτή διαδικασία, ξαναγίνεται δεκτή στον Όλυμπο, σφαίρα του Πνεύματος.
Επί της δημιουργικής αυτής αντίθεσης και σύγκρουσης του δημιουργικού Πνεύματος (Δία) και της παθολογικής αγάπης (Ήρα), καθρεφτίζεται ο μύθος του ΗΡΑΚΛΗ και προσδιορίζεται η μοίρα του.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ως απόγονος του Δία, έχει κληρονομήσει την δυναμική του πνεύματος και για αυτό ο μύθος του παριστάνει με υπερφυσική ανθρώπινη δύναμη.
Δυστυχώς, όμως, δεν είναι και γνήσιος κατιών της Ήρας. Άρα δεν διακατέχεται από το αίσθημα της αγάπης, έστω της παθολογικής. Για αυτό, παρόλη τη δυναμική του ενέργεια σε καμία φάση της ζωής του δεν παρουσιάζεται να βιώνει ήρεμος και γαλήνιος. Αντίθετα, μία διαρκής σύγκρουση λαμβάνει χώρα στην ψυχή του ήρωα. Ταλανίζεται από το βασικό ερώτημα: μα είναι δυνατόν τόση πνευματική δύναμη (σωματική ρώμη) να μην οδηγεί στην ευτυχία, έστω προσωρινά; Τότε ποιος ο λόγος να παραμείνει πνευματικά και ηθικά άμεμπτος; Και πόσο χειρότερα θα ήταν τα δεινά αν υποκύψει σε σαρκικές ηδονές; Και βέβαια, δεν ταυτίζονται με σκέψεις κάθε ανθρώπου, ανεξάρτήτου χρονικής διάστασης;
ΟΙ ΑΘΛΟΙ Βρέφος ακόμη ο ΗΡΑΚΛΗΣ, όταν στραγγαλίζει δύο φίδια που πλησίασαν απειλητικά την κούνια του. Έμφυτη η δύναμη που επιτρέπει στον αγαπημένο γιο του πνεύματος - Δία να αντισταθεί στη ματαιοδοξία και τη διαστρέβλωση του πνεύματος. Το μικρό γαλουχείται από την Αθηνά. Θηλάζει με τόση απληστία, ώστε το γάλα αναβλύζει και, κατά το μύθο, τότε γεννάται ο Γαλαξίας. Τα αστέρια είναι σύμβολα της ύψιστης ζωής. Ένας υψηλός πνευματικός κόσμος γεννάται από την έμφυτη και αθώα ορμή του ήρωα, ο οποίος από τα πρώτα κιόλας χρόνια τρέφεται με πνευματική μαχητικότητα (Αθηνά).
Στο ίδιο ουσιαστικό αποτέλεσμα καταλήγει και μία διαφορετική εκδοχή του μύθου. Σύμφωνα με αυτή, ο ΗΡΑΚΛΗΣ γαλουχείται από την Ήρα κατά λάθος. Το βρέφος καταφέρνει να καταπιεί μερικές μονάχα γουλιές πριν η θεά τον αναγνωρίσει και τον απωθήσει.
ΗΡΑΚΛΕΙΔΑΙ Έτσι ονομάζονται οι γιοι και οι απόγονοι του ΗΡΑΚΛΗ. Σύμφωνα με το ιστορικό του μύθου, μετά το τραγικό τέλος του ΗΡΑΚΛΗ, επήλθε σοβαρότατη ρήξη μεταξύ του Ευρυσθέα και των γιων του ΗΡΑΚΛΗ, οι οποίοι για να σωθούν από τη μήνη του βασιλιά, αναγκάσθηκαν να διασκορπιστούν στο σύνολο της ελλαδικής επικράτειας. Ο αδυσώπητος αυτός αγώνας έληξε με τη θανάτωση του Ευρυσθέα από ένα γιο του ΗΡΑΚΛΗ, τον Ύλλο, που τον απέκτησε με τη Δηιάνειρα. Μόνο τότε, αφού συγκεντρώθηκαν οι Ηρακλείδαι προσπάθησαν να καταλάβουν την Πελοπόννησο, από όπου είχαν εκδιωχθεί. Εγχείρημα πολύ δύσκολο αφού θα έπρεπε να υπερνικήσουν όλους τους αυτόχθονες κατοίκους, απογόνους και υπηκόους του Ευρυσθέα. Χρειάσθηκαν τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, ώστε την πέμπτη να καταφέρουν τον στόχο τους. Χρονικά, η νίκη αυτή προσδιορίζεται περίπου στο 1100 π.Χ., περίοδος που αντιστοιχεί στην κάθοδο των Δωριέων. Ηγέτες των νικητών Ηρακλειδέων ήταν ο Τήμενος, στον οποίο δόθηκε το Άργος, ο Κρεσφόντης, στον οποίο έλαχε η Μεσσηνία, και ο Προκλέας και ο Ευρυσθένης, γιος του Αριστόδημου, στους οποίους δόθηκε η Λακωνία. Έτσι, δημιουργήθηκε ο πυρήνας του μύθου των Ηρακλειδέων, οι οποίοι έγιναν οι γενάρχες των βασιλικών δωρικών οικογενειών. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι θεωρούνται απόγονοι του ΗΡΑΚΛΗ:
Οι βασιλιάδες του Άργους
Οι βασιλιάδες της Σπάρτης
Οι βασιλιάδες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οι βασιλιάδες της Λυδίας
Της Περγάμου
Της Κορίνθου
Της Σικυώνος

http://www.iraklis-fc.gr/index.jsp?extLang=

ΗΡΑΚΛΗΣ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ( ΜΕΡΟΣ 2 )



Ιστορία


Ο Ηρακλής έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στον χρόνο. Είναι το παλιότερο αθλητικό σωματείο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και τα χρώματά του, το γαλάζιο και το λευκό, θυμίζουν έντονα τα χρώματα της Ελλάδας. Η ιστορία του Ηρακλή ξεκινά από το 1899, όταν ιδρύθηκε ο όμιλος Φιλόμουσων. Ο όμιλος δεν ήταν αθλητικός σύλλογος, αλλά ένα σωματείο γραμμάτων και μουσικής. Το 1903, τα μέλη του ομίλου αποφάσισαν να εντάξουν στις δραστηριότητες τους τον αθλητισμό. Δημιούργησαν ένα γυμναστήριο και ίδρυσαν τμήματα κολύμβησης και ποδηλασίας. Ωστόσο, ήταν το ποδόσφαιρο, ένα νέο άθλημα εκείνης της εποχής που «έκλεψε τις καρδιές» των αθλητών.
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι διεξήχθη στις 23 Απριλίου του 1905, αλλά στη συνέχεια ο σύλλογος άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Τρία χρόνια αργότερα, το 1908, ημερομηνία-ορόσημο για τον Ηρακλή, όλα άλλαξαν. Ο σύλλογος συνεργάστηκε με την ομάδα «Ολύμπια» και η συνένωση των δυνάμεων τους είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση του Ηρακλή. Ολόκληρη η ονομασία του ήταν τότε: «Οθωμανικός Ελληνικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης "Ο Ηρακλής"». Το τμήμα ποδοσφαίρου ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε. Οι πρώτες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν. Στις 29 Νοεμβρίου 1908, κατά τη Γενική Συνέλευση των μελών, καταρτίσθηκε το πρώτο καταστατικό του ΗΡΑΚΛΗ αποτελούμενο από 36 άρθρα. Πρώτος Πρόεδρος στην ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ ήταν ο ιατρός Α. Μάλτος.
Το 1914 ο Ηρακλής αντιμετώπιζε προβλήματα στέγασης, καθώς τα έσοδα του συλλόγου ήταν ελάχιστα και προέρχονταν μόνον από συνδρομές μελών. Ωστόσο, ο σύλλογος κατάφερε, χάρη στη δυναμική του, να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και οι εγκαταστάσεις του έγιναν «πυρήνας» αθλητισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Ηρακλής είναι άρρηκτα δεμένος με την ιστορία της πόλης και είναι χαρακτηριστικό ότι πάρα πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και μετέπειτα προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης και της χώρας φόρεσαν την ένδοξη φανέλα με τον «ημίθεο» στο στήθος.
Από τότε που ιδρύθηκε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος του Ηρακλή, το ποδόσφαιρο άρχισε να γίνεται δημοφιλές σε όλη την Ελλάδα. Στους πρώτους μεταπολεμικούς Πανελλήνιους Αγώνες η «κυανόλευκη» ομάδα πέτυχε πολλές σημαντικές νίκες και αποτέλεσε την ομάδα-πρότυπο της εποχής.
Καθώς τα χρόνια περνούν, ο Ηρακλής εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες ποδοσφαίρου. Η αρχή της δεκαετίας του 1920 σημαδεύτηκε από εθνικά γεγονότα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον σύλλογο να αναδειχθεί πολυνίκης στους Πανθρακικούς Αγώνες (1923). Την ίδια χρονιά δημιουργούνται τα πρώτα παιδικά τμήματα.
Η ιστορία του Ηρακλή, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε πέντε τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας (1947, 1975, 1976, 1980, 1987). Το 1976 ήταν η χρονιά που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στις μνήμες όλων των φιλάθλων του Ηρακλή. Την 9η Ιουνίου 1976, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η αγαπημένη ομάδα όλης της Ελλάδας νίκησε στα πέναλτι τον Ολυμπιακό (6-5, 4-4 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Την επόμενη ημέρα, όταν οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη, πάνω από εκατό χιλιάδες φίλαθλοι τους επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή.
Το 1976 ο Ηρακλής μετέχει στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, ενώ έξι φορές έχει λάβει μέρος στην διοργάνωση του Κυπέλλου UEFA (1962, 1964, 1989, 1990, 1996, 2000). Μάλιστα, κατά την περίοδο 2000-2001, προκρίθηκε για πρώτη φορά στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.
Το 1985 ο Ηρακλής κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο, επικρατώντας στον τελικό της ρουμανικής Arges Pitesti με 4-1.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής είναι :

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

16.45 Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής (ΣΚΑΪ)
19.00 ΑΕΚ - Εργοτέλης (novasports 1)
19.00 Ξάνθη - ΠΑΟΚ (ΝΕΤ)

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

14.30 Πανθρακικός - Καβάλα (novasports 1)
16.45 Λεβαδειακός - Γιάννενα (novasports 2)
16.45 Άρης - Λάρισα (novasports 1)
16.45 Ολυμπιακός - Ατρόμητος (ΝΕΤ)
19.00 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (novasports 1)

Πάνε για νίκες ΠΑΟΚ και Ηρακλής



Σε λίγο αγωνίζεται ο Ηρακλής με τον Αστέρα στην Τρίπολη και οι φιλοξενούμενοι θέλουν βαθμό η βαθμούς ώστε να ανέβουν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα ,

Όσο για τον ΠΑΟΚ που παει στην Θράκη να παίξει με την Ξάνθη , σε ένα ματς φωτιά , και οι δυο ομάδες θέλουν τους βαθμούς ποια ομάδα θα φύγει με την νίκη από τα πηγάδια θα το μάθουμε στις 21:00 ...

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
16:45 ΝOVA

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ
16:45 ΣΚΑΪ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
19:00 ΝOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
14:30

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
14:30 ΝOVA

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
14:30 ΝOVA

Α.Ε.Κ. - ΑΡΗΣ
16:45 ΝOVA

Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
19:00 ΝOVA




PlayOffs ΟΠΑΠ 2010


2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 B.

3. Π.Α.Ο.Κ. 2 B.

4. Α.Ε.Κ. 0 B.

5. ΑΡΗΣ 0 B.


Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ


Ο Απόλλων Καλαμαριάς γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του ξεριζωμού εκατομμυρίων προσφύγων από τον Πόντο και την Μικρά Ασία από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 μέχρι και τις αρχές της επόμενης.
Ο Απόλλων «στέγασε» τα όνειρα των προσφύγων, που κατέφθαναν στην Καλαμαριά, για μια καλύτερη ζωή. Τον Ιανουάριο του 1926 ιδρύεται ο «Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων», με τα πρώτα του τμήματα να είναι μουσικά (μαντολινάτα, τα οποία μάλιστα απέκτησαν πολύ καλή φήμη). Πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ήταν ο Μανώλης Μαγιόπουλος. Γρήγορα ο Απόλλων μεγάλωσε και αύξησε τα τμήματά του, δημιούργησε τμήμα ποδοσφαίρου, το οποίο πήρε μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ το 1928. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Απόλλων καθιερώθηκε ως μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Θεσσαλονίκης. Τα χρώματα του συλλόγου είναι το κόκκινο και το μαύρο και συμβολίζουν το αίμα των θυμάτων και το πένθος της καταστροφής.Η καθημερινότητα για τους αθλητές, αλλά και όλους τους κατοίκους της Καλαμαριάς, ήταν πολύ σκληρή, αφού οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες όμως προέκυψε η δημιουργικότητα, ο Απόλλων δυνάμωνε, κατάφερε να αυξήσει τα τμήματά του και να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό. Την περίοδο 1957-’58 ο Απόλλων κατακτά το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, ενώ την επόμενη περίοδο κατατάσσεται τέταρτος στην Ελλάδα, πριν ακόμη καθιερωθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Συμμετέχει κανονικά στα πρώτα πανελλήνια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αναδεικνύει μεγάλους αθλητές, αποτελεί μια μεγάλη αθλητική κυψέλη, καθιερώνεται στις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων φιλάθλων ως μία από τις μεγάλες ομάδες της χώρας, αποτελώντας τον άξιο εκπρόσωπο του προσφυγικού ελληνισμού. Ο Απόλλων διαθέτει αυτή τη στιγμή 13 αγωνιστικά τμήματα και απασχολεί πολλούς αθλητές, ενώ μέσω των ακαδημιών του συμβάλλει στην οικοδόμηση του αθλητικού μέλλοντος της χώρας.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Πέρασαν Άρης και Καβάλα






Μετά τα Πας Γιάννενα και τον ΠΑΟ σήμερα βγήκαν και οι άλλοι δυο αντίπαλη που είναι οι ΑΡΗΣ και η Καβάλα .





ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ 3 - 0


Στο Χαριλάου ο Αρης επικράτησε με 3 - 0 την ανήμποροι Ξάνθη που δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να πάρει την πρόκριση , αντίθετα ο Άρης από τα πρώτα λεπτά πηρέ τον έλεγχο του αγώνα και στο 25΄ ήταν ήδη 2 - 0 με τέρματα του Κάμπορα και ΄Αντου και με έτσι έληξε το ημίχρονο αλλά και στο δεύτερο μέρος είδαμε το ίδιο έργο ο Άρης να έχει την κατοχή της μπάλας και να απειλούν συχνά - πυκνά τους άκριτες ώσπου ήρθε η ώρα του Κόκε να κάνει το 3 - 0 στο 65' μετά από πάσα του Κάμπορα , και κάπως έτσι τελείωσε ο αγώνας .


Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Πρίττας , Αντου , Κόκε , Νάφτι , Φέρναντεζ και ο Κάμπορα



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 1 - 1 / 1 - 2 παρ.



Την ανατροπή έκανε η Καβάλα μέσα στην Ν. Σμύρνη με 1 - 2 με αντίπαλο τον Πανιώνιο αυτή είναι η δεύτερη νίκη μέσα σε μερικές μέρες μετά την νίκη στο ΟΑΚΑ με 0 - 2 επί του πρωτοπόρου ΠΑΟ, το παιχνίδι δεν το είδαμε έτσι δεν έχουμε και πολλά να πούμε.


Οι σκόρερ είναι ο Ριερα για τον Πανιώνιο και οι Ντομπρασινοβιτς και ο Ονουατσι για τους αργοναύτες .

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Υπάρχει μόνο η νίκη


Μετά την νίκη επί του Εργοτέλη και το σόου του τεχνικού του που έδειξε τέτοιο παθός
για να κόψει βαθμούς από τον Άρη , τέτοιο παθός δείχνει μονό σε δυο ματς του πρωταθλήματος σε αυτά με τον Άρη , δεν πειράζει μια μπανάνα και σε αυτόν λοιπόν.

Πλέον στον Άρη κοιτάζουν μονό το αυριανό παιχνίδι με την Ξάνθη με στόχο την νίκη πρόκριση , αλλά οι κίτρινοι έχουν μεγάλο πρόβλημα στα αμυντικά χαφ μετά την κόκκινη κάρτα που πήρε ο Γκαρσία , αλλά ο Κούπερ πήρε στην αποστόλη τους Ναφτι και Φερναντες ας ελπισουμε να παίξουν και να μας βοηθήσουν να πάρουμε μια πολύτιμη νίκη

Οι παίκτες του Άρη θα τα δώσουν όλα για να περάσουν αυτοί στους 4 , και θα την πάρουν πάση θυσία .

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Ο ΠΑΟΚ


Μεγάλη νίκη για τον δικέφαλο του βορρά μέσα στα Γιάννινα με 0 - 1 με τέρμα του Φωτακη στο 43΄ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο χάνοντας πολλές ευκαιρίες να αύξηση το σκορ υπέρ σκορ του . όσο για τα ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ακίνδυνος σε όλο το παιχνίδι , φυσικά δεν μπορούσε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο αφού ο αγωνιστικός χώρος ήταν άσχημος .



Συνθέσεις


ΠΑΣ Γιάννινα:
Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Βάντερσον Σκαρντουέλι, Γιώργος Ντάσιος (62' Κώστας Καζναφέρης), Γιώργος Κούσας, Ηλίας Κώτσιος, Κώστας Μενδρινός (74' Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο), Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς, Μίρνες Σίσιτς, Ηλίας Μιχαλόπουλος (25' Βασίλειος Ρόβας ), Γιώργος Σαϊτιώτης, Πατρίκ Ντιμπαλά


Π.Α.Ο.Κ.:
Κώστας Χαλκιάς, Μίρκο Σαβίνι, Νίκος Αραμπατζής, Στέλιος Μαλεζάς, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Μασιέλ Λίνο, Βλάνταν Ιβιτς, Γιώργος Φωτάκης, Ολιβιέ Σορλέν, Μοράις Κριστιάνο (67' Μπράις Μουν), Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (74' Αρνάλδο Εντίνιο), Αντελίνο Βιεϊρίνια (93' Θανάσης Παπάζογλου)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ






Σε λίγο αρχίζουν οι 3 άγονες τις 22ης αγωνιστικής μπορώ να πω ότι όλοι η σημερινή άγονες έχουν ενδιαφέρον , οι ΑΕΚ πιει στην Κομοτηνή να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ελπίζω οι άκριτες να δείξουν το ίδιο πάθος όπως και με τον ΑΡΗ στο ΧΑΡΙΛΑΟΥ .
Ματς της χρονιάς για την Ξάνθη στα πηγάδια οι ξανθιώτες θέλουν την νίκη αλλά επίσης τι ίδιο θέλουν και οι Λαρισαίοι παιχνίδι ζωής και θανάτου .
Πάμε στου Ζωσιμάδες μετά τον διασυρμέ από την Γιάννενα και το
4 - 0


ο ΠΑΟΚ πάει να πάρει το τρίποντο αν και έχει σοβαρές απουσίες απών από τον ΠΑΟΚ θα είναι οι Κοντρερας , Βιτολο , και Γκαρσία , να ευχηθούμε συλλυπητήρια στον παίκτη αφού έχασε την μητέρα του .
Αλλά και για τον ΠΑΣ είναι κρίσιμο παιχνίδι αφού ακόμα δεν σώθηκε και θέλουν πολλοί τους βαθμούs



ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - Α.Ε.Κ.
16:45 ΣΚΑΪ

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ
16:45 ΝET

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Π.Α.Ο.Κ.
19:00 ΝOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
14:30 ΝOVA

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
14:30 ΝOVA

ΑΡΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
16:45 ΝOVA

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ
16:45 ΝOVA

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
19:00 ΝOVA

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ανοιχτοί λογαριασμοί

Ανοιχτούς λογαριασμούς αφήνει αυτό το άδικο 1 - 1 στα πηγάδια , αφού μια ομάδα έπρεπε να φυγή μα την νίκη και αυτή είναι ο ΑΡΗΣ .

Αν και κακός άρχισε το ματς αφού το γήπεδο θύμιζε βούρκο , στο πρώτο μέρος δεν είδαμε και τίποτα σπουδαίο παρα μονό παιχνίδι κέντρου , αλλά στο δεύτερο ο Άρης μπήκε να πάρει το παιχνίδι και μέχρι το 55 ΄έκανε δυο φάσεις για γκολ με τους Κοκε και Καμπορα , αλλά και μετά συνέχισε να πιέζει την Ξάνθη , ώσπου φτάσαμε στο 70΄και λίγο η τύχη λίγο η κακή άμυνα μας κατάφερε η γηπεδούχος ομάδα να ανοίξει το σκορ και με τον Στικα να κάνει το 1 - 0 , φυσικά οι παίκτες του ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ δεν το έβαλαν κάτω και με τις εντολές του Κουπερ πίεσαν πιο πολλή την Ξάνθη που σε όλο το Β μέρος έμοιαζε αδύναμοι και ακίνδυνοι να για να κάνει την ζημία στον Άρη , ενώ αντίθετα οι ποδοσφαιριστές του Άρη ανέβασαν ταχύτητα και ήθελαν το γκολ πάση θυσία , και το γκολ ήρθε στο 92΄με τον Νετο .


Έτσι οι δυο ομάδες θα παίξουνε και επαναληπτικό αγώνα αυτήν την φόρα στο ΧΑΡΙΛΑΟΥ.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ... ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ


Την πρόκριση θα διεκδίκηση στα πηγάδια ο ΑΡΗΣ . αν και ο ΑΡΗΣ κάνει κοιλία και την περνάει με τον χειρότερο τρόπο αφού έχει δυο ήττες με Ξάνθη και Παθρακικο .

Απών από τον αγώνα θα είναι οι Ναφτι , Φερναντες , Καλβο , άλλωστε έχουμε πιο καλή ομάδα από την Ξάνθη αυτό φαίνεται από την βαθμολογία στο πρωτάθλημα αλλά και σαν σύλλογος ...

Ο Κούπερ προσπαθεί να τονώσει το ηθικό της ομάδας και να μπούμε με δύναμη και τσαγανό και να πάρουμε εμείς την νίκη πρόκριση , αφού ο ΑΡΗΣ έχει στόχο το κύπελλο και φέτος μπορεί να σηκώσει την κούπα...

Ενώ και οι Ξάνθη θα παραταχθεί πάνοπλη με ώστε να περάσει αυτή στους 4 του κυπέλλου.


οι αγώνες φέτος ΞΑΘΗ -ΑΡΗΣ


ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ 1 - 0 ΑΜΠΡΕΟΥ

ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ 2 -1 ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ , ΕΛΙΝΓΤΟΝ , ΤΖΟΝΣΟΝ


Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:


Με νίκες θέλουν να συνεχίσουν οι Άρης και ΑΕΚ για παραμείνουν ψηλά στην βαθμολογία ,
αλλά και την Κυριακή ο πρώτος ΠΑΟ παει στον κάμπο με σκοπό να φύγει με τους 3 βαθμούς από το Αλκαζάρ , αλλά και ο Ολυμπιακός με την σειρά του θέλει την νίκη αλλά και να χάσει πόντους ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Καφταντζογλειο .



Σάββατο 6 Φεβρουαρίου
16:45 Άρης-Πανθρακικός ΣΚΑΪ
16:45 Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα ΝOVA
19:00 ΑΕΚ-Ξάνθη ΝOVA

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
14:30 Ατρόμητος-Πανιώνιος ΝOVA
14:30 Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης ΝOVA
16:45 Ηρακλής-ΠΑΟΚ ΝOVA
16:45 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός ΝΕΤ
19:00 Λάρισα-Παναθηναϊκός ΝOVA

________________________________
________________________________
Η επόμενη αγωνιστική (22η):
Άρης-Εργοτέλης
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός
Πανθρακικός-ΑΕΚ
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Ξάνθη-Λάρισα
Πανιώνιος-Ηρακλής
Παναθηναϊκός-Καβάλα
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ...


Την νίκη θα προσπαθήσει να πάρει ο Άρης αύριο στο Χαρίλαου με αντίπαλο τον Πανθρακικο ,

αν και θα είναι άδειο ... αλλά ο ΚΟΣΜΟΣ θα είναι εκεί από έξω να τραγουδάει και να φωνάζει με μονό σκοπό την νίκη .


Ο Άρης θέλει για πολλούς λόγους την νίκη , ο ένας είναι να ανέβει ψηλότερα στην βαθμολογία , για τον κόσμο του ...

αλλά και για αυτούς που θέλουν τα κακό του ΑΡΕΩΣ ...


Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετά την πρωινή προπόνηση της ομάδας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου ανακοίνωσε την αποστολή για τον αυριανό αγώνα με αντίπαλο τον Πανθρακικό στις 16:45 στο Κλ. Βικελίδης.

Πιο συγκεκριμένα την αποστολή αποτελούν οι : Πέσκοβιτς, Φρασέρι, Νέτο, Ορτίθ, Κουλουχέρης, Νασούτι, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Βαγγέλη, Κάμπορα, Κόκε, Αράνο, Λαμπριάκος, Αραβίδης, Τζόνσον, Αντού. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ναφτί, Ντέιλι, Πιοβεζάν (διάστρεμμα στην τελευταία προπόνηση), ο ανέτοιμος Φερναντέζ, οι τιμωρημένοι Σηφάκης, Ρονάλντο και οι Γραικός, Οικονομόπουλος, Αγτζίδης.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Περασαν ΠΑΣ , και ΠΑΟ ... στους 4




Τέλειωσε το πρώτο μέρος του κυπέλλου Ελλάδος μετά και σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟ - Καλλιθέα 2 - 0 , αλλά και το χθεσινού 4 - 0 του ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΠΑΟΚ έτσι έχασε έναν στόχο ο δικέφαλος του βορρά , έτσι του μένει το πρωτάθλημα αφού είναι μονό 6 πόντους από τον πρώτο ΠΑΟ ... μπορεί να χτυπήσει το τριφύλλι ...




Την Άλλη εβδομάδα είναι τα αλλά δυο ματς , όπου οι νικητές των ζευγαριών Ξάνθη - ΑΡΗΣ


και Καβάλα - Πανιώνιος θα αντιμετωπίσουν ύστερα από κλήρωση τους Γιάννινα , και ΠΑΟ .


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ - 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.......




Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ θαρρεις τιμησε την ΘΥΡΑ 4 - 0 του ΠΑΟΚ που ελειπε απο το γηπεδο ελεω κρατους. Με 6-7 παικτες εκτος , και την Β' ομαδα σχεδον ολη μεσα , σε ενα γηπεδο χωραφι οργωμενο αιφνηδιασε τον ΠΑΟΚ , και μαλιστα τον κατεφερνε το ενα πληγμα μετα το αλλο. Με 3-0 ημιχρονο ο ΠΑΟΚ αφησε προωρα τον θεσμο του Κυπελλου , και μαλιστα σε ενα σημειο που επεισε τους παντες ( της ομαδας του ) οτι μπορει να το κατακτησει.

Ετσι στο δευτερο Ημιχρονο , αν και προσπαθησε να κανει κατι , δεχθηκε τελικα το 4-0 , ενω αν ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ηταν πιο προσεκτικος και πιο ουσιαστικος κυριως με τον Μπακαγιοκο θα μπορουσε να κανει και το 5-0.

Ο πρωτος στοχος λοιπον του ΠΑΟΚ πεταξε. Τελειωσε. Πνιγηκε στα κρυα νερα της λιμνης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. 4-0 το τελικο αποτελεσμα , και οι φιλαθλοι των γηπεδουχων να εχουν παραπονα απο την διαιτησια. Εως αργα περιμεναν τον ρεφερι της συναντησης και του τα χωσαν για τα καλα. Μωρε μπραααβο !! Εμ 4-0 , εμ κραξιμο στην διαιτησια.

Παμποριδης ειναι αυτος.

Ο δευτερος στοχος , ολοενα και πιο κοντινος , ( 6 βαθμοι ) ειναι εφικτος .

Ο ΠΑΟΚ μπορει να παρει το πρωταθλημα. Θελει φουλ νικες απο 'δω και μπρος , και με αμυνα γρανιτη που διαθετει , μπορει να κανει το μπαμ. Γκολ ποιος θα βαζει ομως ;

Γιατι ολο στο 87' δεν γινεται !!! Αλλα ξεχασα ........ ΠΑΟΚ εισαι.

Ρε παιδια ας αφησουμε ολα τα καλα , που ειναι στην ουσια πολυ λιγα.

Δεν ετρωγε ο Δικεφαλος γκολ για 8 - 9 παιχνιδια , και σε κρισιμο παιχνιδι δεχθηκε 4 ( τεσσερα ) Ακομη και ενα να ετρωγε , ισως , λεμε ισως να ισοφαριζε.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ. ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ. Και οχι .... ωραια ανακοψαμε και αυτην την επιθεση . Μπραβοοοο.

Να και τα προβληματα απο τους παικτες. Εεεεεεμ. Ολοι δεχθηκαν μειωση αποδοχων.

Και η διοικηση παει για πρωταθλημα. ΤΖΑΜΠΑ ; Ριχτα για να το παρεις το πρωταθλημα.

΄Μ' αυτους πρωταθλημα δεν μπορεις να παρεις. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΥΠΕΛΛΟ.

Και προσεχτε καλα ε ; Εχει πλευ οφς. Μην κανετε τα περυσινα ντροπιασματα !

Δεν τους κραταει κανενας ολους αυτους που σας μυθοποιησαν. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ.

Επειδη ομως οι μεγαλες ομαδες στα δυσκολα φαινονται , ευχομαστε στον ΠΑΟΚ καλη αναρρωση.

Και κατι ακομη. Ο ΑΡΗΣ ευχαριστει που βροντοφωναξατε στα γηπεδα που παιζατε για το Κυπελλο να ερθει στον ΛΕΥΚΟ τον ΠΥΡΓΟ.

Θα κοιταξει να σας δικαιωσει.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.............................

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Δικαια εχασε ο Αρης ,


Την ήττα με 2 - 1 γνώρισε ο Άρης στην Ξάνθη , που για ακόμα ένα αγώνα οι κίτρινοι δεν πήγαν καλά ήταν κακοί σχεδόν σε όλο το ματς , ένας Άρης που χωρίς τους Φερναντεζ και Ναφτι έμοιαζε ασύνδετος αλλά και μια άμυνα που έμοιαζε παιδική χαρά .

Πολλή καλές ήταν οι αλλαγές που έκανε ο ΚΟΥΠΕΡ , οι Αντου , Τζονσον , και ο Αραβιδης πήγαν καλά και θα μας βοηθήσουν πολλή στην δύσκολη συνέχεια άλλα και στα play off .