Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ....................................







Εθνικη γιορτη σημερα και μεγαλη γιορτη για την Χριστιανοσυνη.
Η Θεσσαλονικη ειναι πανεμορφη σημερα καθως σε καθε σχεδον μπαλκονι υπαρχει η γαλανολευκη που κυμματιζει.  Ειναι και το ελαφρυ αερακι που βοηθαει κι' αυτο.
Ολος ο Ελληνισμος γιορταζει.
Μολις τελειωσει ο εκκλησιασμος οι μαθητες θα παρελασουν και θα δωσουν μια ομορφη εικονασε εμας που θα παρακολουθησουμε τα παιδια μας.
Σειρα θα εχει ο μπακαλιαρος.  Σημερα επιτρεπει η νηστεια μας και η παραδοση μας.
Ομως σημερα γιορταζει και ο συλλογος της Θεσσαλονικης μας.
Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.  Ιδρυθηκε το 1914 στις 25 Μαρτιου απο μια παρεα Αρειανων και απο τοτε εχει προσφερει παρα πολλα στον Ελληνικο αθλητισμο.
Στα 4 αθληματα Ποδοσφαιρο , Βολλευ , Μπασκετ , Πολο εχει κατακτησει επι συνολου 31 ΤΙΤΛΟΥΣ.
Και φυσικα δεν μιλαμε για χοκευ και λοιπα.
Ειναι λοιπον ο μεγαλυτερος συλλογος σε τιτλους στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ..............................

Σε καθε παιχνιδι καποιος θα πρεπει να ειναι ο νικητης και καποιος ο ηττημενος.
  Δεν λεει καπου οτι ο νικητης ναι και καλα θα ειναι ο ΠΑΟΚ!   Γιατι για τους φιλους του ΠΑΟΚ που καθε αλλο παρα φιλοι του ειναι αυτο σημαινει.   Πρεπει ναι και καλα να κερδιζει συνεχως ο ΠΑΟΚ.  Εξ ου και το -Η εμεις η κανεις-.   Αυτο που εγραψαν και γραφουν λοιπον οι φυλλαδες ειναι αστοχο και πιθανον παρακινει.  Η αν οχι γραφουν αυτες , μεταφερουν την οπαδικη αντιληψη.
Δεν θα πω πολλα γι' αυτο.   Στον αγωνα θα πω οτι ο ΠΑΟΚ δεν αξιζε να νικησει και να αποκλεισει την ΑΕΚ η οποια και αυτη ομολογουμενως ειναι πολλα χρονια εξω απο την πιτα.   Ολοι ειπαν οτι ενταξει δεν μπορεσαμε χασαμε τι να κανουμε στο κατω κατω αποκλειστηκαμε απο μια ανωτερη ομαδα (και μαλιστα δυο φορες) , ολοι εκτος απο τους μονιμα υποκινητες τους λιγους αυτους ταραξιες που συνεχως προκαλουν τα επεισοδια σε καθε ατυχες στιγμες του συλλογου.   Ανετα και ωραια τα βαζουν με τον οποιονδηποτε ακομη και με φιλαθλους αλλης κερκιδας σε σημειο να φτανουν σωμα με σωμα.
Και μονο που βγηκε ο διαιτητης και τελειωσε το ματς αυτο δηλωνει το ποσο καταλαβαινουν ολοι οτι η ΠΑΕ δεν ειναι υπευθυνη γι' αυτα που συμβαινουν.   Τι να κανουμε ομως;    Τα επεισοδια αυτα γυριζουν τον ΠΑΟΚ χρονια πισω και αναγκαζουν τους υπευθυνους να σκεφτονται εκ νεου την απομακρυνση τους.   Γης μαδιαμ το γηπεδο για αρκετη ωρα , ενας ολοκληρωτικος χαμος μια κατασταση τραγικη.
Τιποτε αλλο εκτος απο το γεγονος οτι ο ΠΑΟΚ βγηκε εκτος του στοχου του.
Αξια η ΑΕΚ περασε απο την Τουμπα και πηγε αυτη στον τελικο με τον Ατρομητο.
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ γυριζει στην καθημερινοτητα της.
ΧΑΙΡΕΤΑΙ.........................

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ............

Το 0-0 του πρωτου αγωνα δειχνει το αβανταζ του ΠΑΟΚ στον επαναληπτικο αυριο με την ΑΕΚ.
Κανεις δεν λει το ποσο επικυνδινη ειναι η ΑΕΚ στις εκτος εδρας εξορμησεις της.   Εχει αλλη βαρυτητα ο αγωνας.    Ισοπαλο αποτελεσμα με αλλο σκορ εκτος απο το 0-0 μπορει να κανει να χαμογελασει αλλος την προκριση.   Αυτο πρεπει να δει ο ΠΑΟΚ πολυ προσεκτικα και ειμαστε βεβαιοι οτι ετσι θα πραξει.
Εδειξε οτι σκοραρει πλεον και εφυγε ενα βαρος απο τις πλατες των παικτων.    Η ΑΕΚ πισω ειναι χαλια , το κεντρο της ειναι βαρυ , οποτε εκει θα κυριαρησει ο ΠΑΟΚ.  
Λογικος νικητης και φιλοδοξος τροπαιουχος ο ΠΑΟΚ.    Προσοχη στις εξαρσεις με ατομικες ενεργειες των Ενωσιτων.    Η στηλη βλεπει και καθαρο σκορ τυπου 2-0 στον αγωνα αυτον.
Νευρα και ασχημιες γιατι να υπαρξουν;      Το κυπελλο ειναι κινητρο ομως δεν θα ξεφυγουν οι παικτες.
Γεματη η Τουμπα δινει ηδη ενα προβαδισμα στον δικεφαλο του Βορρα.
Ανεπηρεαστη η ΑΕΚ απο και κλειεται να ειναι απο την ατμοσφαιρα.
Ευχομαστε οντως να ειναι ματς γιορτη και να μην γινει τιποτε.
Αυριο ο αγωνας θα δωσει στη Θεσσαλονικη ποδοσφαιρικη λαμψη καθως διεκδηκει ομαδα της το κυπελλο με αξιωσεις.   Και μαλιστα πολυ μεγαλες.
ΧΑΙΡΕΤΑΙ............................................

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ.

Ηρθε η ωρα να προσπαθησει ξανα ο Ολυμπιακος να περασει απο την Τουμπα.   Αυτη τη φορα για το πρωταθλημα και μαλιστα αν κερδισει να πανηγυρισει το πρωταθλημα ανεβαινοντας ξανα στην γνωριμη του θεση.
Δεν ειναι και τοσο τραγικο αν χασει οποτε δεν θα εχει φανατισμο τουλαχιστον μεσα στον αγωνιστικο χωρο γιατι στις κερκιδες οι φιλαθλοι-οπαδοι θα τα δωσουν ολα για τη νικη.
Ο ΠΑΟΚ θελει και πρεπει να νικησει για να μπει στους πεντε πρωτους.  Βλεπει την πενταδα και νιωθει την απειλη του Ολυμπιακου Βολου και της Καβαλας.    Υπαρχει εξοδος προς την Ευρωπη βεβαια μεσω κυπελλου αλλα επειδη δεν εχει εξασφαλιστει τιποτε απολυτως παρα μονον το γνωστο .... ΠΑΟΚ εισαι ρε μη φοβασαι ... οφειλει να παιξει δυο ματς που ομοια τους δεν εχουν ξαναγινει.
Η νικη επι του Εργοτελη ηταν βαλσαμο.   Οι τρεις βαθμοι και η ψυχολογια ηταν τα θετικα της υποθεσης.  Τα αρνητικα ηταν που δεν μπορεσε να πιασει αποδοση σε κανενα σημειο του αγωνα ωστε να αποδειξει οτι αρχιζει και στρωνει , ρολαρει σαν ομαδα.
*****************
Η δυσκολη εξοδος του ΑΡΗ στο νησι των Φαιακων συνοδευεται με αισιοδοξια , αφου στο τιμονι της ομαδας πλεον υπαρχει προπονητης και μαλιστα ικανος ωστε να αλλαξει οτι μπορει προς το καλυτερο στα τελευταια παιχνιδια της Σουπα Λιγκας.   Η εξοδος ειναι ακρως επικινδυνη.   Με γυμνο ματι δειχνει η απειλη της εδρας και το ακλονητο φαβορι της νικης να ειναι η Κερκυρα!   Ομως ο ΑΡΗΣ θα κατεβει με αλλη φιλοσοφια στον αγωνα αυτον και το μονο σιγουρο ειναι οτι θα δουμε κατι διαφορετικο , κατι προς το καλυτερο για την ομαδα της Θεσσαλονικης.
*****************
Ο Ηρακλης πλεον με ανασες γεματες θα αντιμετωπισει τον Παναθηναικο στο Καυτατζογλειο με αλλον αερα τον Παναθηναικο που στον πρωτο αγωνα ναι μεν τον ειχε αιφνιδιασει πληρως , αλλα απετυχε στο τελος οπου ο Παναθηναικος πηρε το ματς.   Θα εχει αερα η ομαδα της Θεσσαλονικης αλλα δεν πρεπει να εμφανιστουν επιπολαιοτητες στην τελικη προσπαθεια.   Πρεπει οι ευκαιριες που θα παρουσιαστουν να εχουν ετυχη καταληξη.   Θεωρου,με οτι θα μπουνε πολλα γκολ!  
Ο Ηρακλης πρεπει να παρει το τριποντο.
Καλη επιτυχια στις ομαδες της πολης μας.
ΧΑΙΡΕΤΑΙ............................

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΛΑΓΑΝΑ ΧΑΛΒΑΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΑΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ.

Η μερα εχθες ηταν για τα παιδια.  Οι γονεις ετοιμασαν τα πραγματα της εξοδου και επιασαν τους γυρω λοφους στην ομορφη Θεσσαλονικη.
Ο ουρανος γεμισε χαρταετους και ο συναγωνισμος δεν αργησε να ερθει.   Οποιος ειχε πιο πολυ κουλατσι αφηνε την κλωστη ( σχοινι ) ολοενα και πιο πολυ οποτε διαρκως ανεβαινε ο χαρταετος.  Μεχρι να μας περασει καποιος και να αρχισει η μετρηση στο κουτουρου.   Οχι ο δικος μας ειναι πιο ψηλα , οχι ο δικος μας φωναζαν οι απο διπλα μας.   Το μεγαλο τρεξιμο γινοτανε οταν ο ενας χαρταετος πλησιαζε τον αλλον.
Να μην τα πολυλογουμε οτι εγινε , εγινε για τα μικρα παιδια που χορτασαν τρεξιμο την ωρα που οι μεγαλοι εβλεπαν την ωρα να περναει και τα καιρικα φαινομενα να αγριευουν.
Χιονι αρχισε να πεφτει και ετσι η παραδοση τελειωσε καπου εκει.   Συνεχιστηκε βεβαια στις ταβερνες που απο νωρις γνωρισαν την αποθεωση.
Μπραβο ρε Ελληναρα!  Μην το βαζεις κατω ρε!   Ενα φαγητο σ' εμεινε θα στο κοψουν και αυτο;
Φανερη ελλειψη προσωπικου στις ταβερνες αναγκασαν τον κοσμακο να διαμαρτυρεται επειδη καθυστερουσε το SERVICE.
Στο τελος βεβαια ολοι φαγαμε αλλα τα νευρα δεν ελλειψαν.
Μπηκαμε στη Σαρακοστη.  Ειμαστε πλεον στη νηστεια και οφειλουμε να αποδειξουμε οτι θα ειμαστε συνεπεις και ταυτοσιμοι με την θρησκεια μας.     Τωρα ψαρι στις 25 Μαρτιου.
Μπαινουμε στους πρωτους χαιρετισμους την Παασκευη που μας ερχεται.
Ειναι καλο να παρακολουθησουμε τους χαιρετισμους με τα παιδια μας οπως πηγαμε να πεταξουμε αετο και οπως παμε μια βολτα για τα παιδια μας επισης.
Τελειωσαμε και τη βολτα στα χωρια μας.
Στην ορεινη Θεσσαλονικη το χιονι που επεσε το παγωσε το βραδυ και ετσι τα σχολεια δεν ανοιξαν καν!    Στην Αθηνα παντως γινεται χαμος.   Τετοιο χιονι ουτε τον χειμωνα!
Τα σχολεια ανοιξαν και οι μινι διακοπες τελειωσαν.
Ολοι περασαμε τελεια , γελασαμε με τα καρναβαλια παιξαμε σαν μωρα με τους μικρους  και νιωσαμε τις ημερες αυτες ανεμελα και μακρια απο τις καθημερινες σκοτουρες.
Εμεινε λιγη λαγανα.   Τωρα που ειναι απογευμα ας τη φαω πριν ξυπνησει κανεις και την ζητησει.
Σημερα γιορταζουν οι γυναικες.  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις γυναικες που ειναι το Α και το Ω της ζωης μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.   ΧΑΙΡΕΤΑΙ...............

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ..............................

Στο ντερμπι της Θεσσαλονικης ο Ηρακλης ηταν ο νικητης στο Κλεανθης Βικελιδης με 0-1 στα τελευταια λεπτα του αγωνα.   Σκορερ;  Ο Γιακομπς που μολις μπηκε εκανε αυτο που ξερει.  Να σκοραρει.   Γιατι αυτη ειναι η δουλεια του.
Μεγαλα μπραβο στον Ηρακλη που εδειξε οτι ειναι εδω και οτι κακως τον βγαζουν εκτος πλανων και εκτος μεριδας της πιττας.   Εδειξε οτι αυτος το ηθελε περισσοτερο.   Ο Παρασχος την εστησε τελεια την ομαδα του και πηρε το χρυσο τριποντο που βγαζει τον Ηρακλη πανω απο τον ΑΡΗ και ψαχνει παιχνιδια που θα ανεβασει κι αλλο την βαθμολογικη του θεση.
**********************************
Στην Αθηνα ο ΠΑΟΚ πηγε και ηταν σαν να ηταν απων.   Τελικο αποτελεσμα  4-0 για την ΑΕΚ.
Τιποτε αλλο παρα μονον να πω οτι Καβαλα και Ολυμπιακος Βολου περασαν μπροστα και ζητουν εναγωνιως θεση στην πενταδα η ακομα και οι δυο τους!
Ολα στραβα κι αναποδα λοιπον για τον ΠΑΟΚ αλλα εχει εξοδο στην Ευρωπη μεσω κυπελλου.  Πρεπει ομως να παλαιψει να βγει στην Ευρωπη μπαινοντας στην πενταδα και μετα να παει σε τελικο με πανηγυρικο τροπο.  Για να γινει αυτο πρεπει να βγαλει την ΑΕΚ εξω απο τον θεσμο μεσα στην καυτη Τουμπα.   Το 0-0 ειναι υπουλο σκορ.   Ολα τα αλλα μετα.
Στην συνεχεια θα τα ξαναπουμε.
ΧΑΙΡΕΤΑΙ.................................

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τοπικό ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη μας .


Μεγάλο ματς το Σάββατο στο Χαριλάου , Άρης - Ηρακλής το μονό ντέρμπι στην πόλη μας είναι αυτό για είναι οι δυο ομάδες είναι τις πόλης αυτά είναι τα ντέρμπι όταν παίζουν ομάδες από τη ίδια πόλη . όσο για το ματς είναι μεγάλο αφού και οι δυο αμάδες θέλουν την νίκη για δικούς τους λόγος ... ο Άρης θέλει την νίκη για να μπει στα PLAY OFF , και ο Ηρακλής για να παραμείνει όσο πιο γρήγορα μπορεί .
Ο Άρης θέλει 5 νίκες για μπει στα PLAY OFF και να ξανά παίξει στην Ευρώπη , κάτι που ξέρει πολύ καλά ο Κόουτς του Άρη αλλά και παίκτες του και πιστεύω να πάρουμε μια νίκη που τόσο την θέλουμε όλοι οι φίλοι του Άρη .
Το Σάββατο θα δούμε δυο μεγάλες ομάδες στο χορτάρι , αλλά και έναν τεράστιο ΛΑΟ αυτόν του ΑΡΗ που θα δόση το σύνθημα για μια μεγάλη νίκη .

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

το ποτήρι μισογεμάτο

Να αρχίσω αυτό το άρθρο όπως το βλέπουν μερικοί άνθρωποι που μιλάω σχεδόν κάθε μέρα για τον φετινό Άρη , που άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και άλλοι μισοάδειο ...
εδώ ένας γείτονας με είπε εχθές ότι ο Άρης δεν μπορεί να παίξει για να μπει στα PLAY OFF και ότι την Κυριακή παίζαμε για την παραμονή της στη κατηγόρια , κάτι που δεν συμφωνώ μαζί του .
όσο για το πως βλέπω τον Άρη βγω  βλέπω ότι ποια οι παίκτες μας οι παίκτες του Άρη δεν μπορούν η δεν εχουν τις αντοχές για να καταφέρουν να κάνουν το σερί των 5 νίκες και να πάρουν αυτοί μια θέση στα  PLAY OFF  και έτσι να ξανά παίξει ο Άρης στα ευρωπαϊκά σαλόνια και την νέα περίοδο , και αυτό φάνηκε στο ΑEL FC ARENA  την Κυριακή με αυτό το 2 - 2 που μάλλον ήταν η ταφόπλακα για τον Άρη και έκοψα τον δρόμο που οδηγεί στα play off .
Δεν μπορείς να κάνεις το 1 - 2 στο 90+ και να μην μπορείς να πάρεις την νίκη και να δέχεσαι το 2 - 2 μετά από 2 λεπτά , αφού βάλαμε το δεύτερο γκολ έπρεπε να το κρατούσαμε πάθη θυσία ότι και να γίνει για να είχαμε ελπίδες να πετύχουμε τον στόχο της Ευρώπης .
Τώρα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 5 νίκες κάτι που το βλέπω πολλή δύσκολα να γίνει με το υλικό που έχει ο Άρης .