Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ....................................

Θάνος Τερζής: «Λυπηρό θέαμα»

Ο αρχηγός του ΑΡΗ Μαρμούρη, Θάνος Τερζής, φιλοξενήθηκε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή «Σέντρα στην Ενημέρωση», με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Πυλαίας, στο ματς της 4ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Ο Τερζής αναφέρθηκε, αρχικά, στη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ στο εν λόγω παιχνίδι, τονίζοντας:

«Το κλίμα χθες ήταν αρνητικό, με κάθε είδους αντικείμενα να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν ένα πολύ λυπηρό θέαμα. Προφανώς οι οπαδοί του ποδοσφαίρου βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν διάφορα σε άλλα αθλήματα. Σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα βλέπαμε μπουκάλια, αναπτήρες και παγάκια να πέφτουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής θα εκκένωνε το γήπεδο. Χθες διακόπηκε το παιχνίδι δύο φορές κι εγώ σαν αρχηγός είπα ότι θα πάρω την ομάδα μου και θα φύγω.

Τελικά, δεν εκκενώθηκε το γήπεδο, αλλά έγιναν και χειρότερα μετά από τη λήξη του αγώνα, τα οποία δεν ξέρω αν φάνηκαν από το κανάλι που κάλυπτε τον αγώνα. Με το που σφύριξε τη λήξη ο διαιτητής, δεν προλάβαμε ούτε στον πάγκο μας να πάμε, τα αντικείμενα έπεφταν “βροχή”. Το βίντεο του αγώνα που έχουμε στα χέρια μας, αποκαλύπτει τα πάντα».

Για ενδεχόμενη τιμωρία των γηπεδούχων και κατά πόσο θα μπορέσει αυτή να περιορίσει τυχόν μελλοντικά επεισόδια, ο αρχηγός του ΑΡΗ είχε να πει:

«Θα πρέπει να επιβληθεί κάποιο χρηματικό πρόστιμο ή τιμωρία της έδρας για κάποιες αγωνιστικές. Αν οι τιμωρίες δεν είναι παραδειγματικές, τότε αυτού του είδους οι οπαδοί δεν πτοούνται. Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθούν να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτή η συμπεριφορά είναι επικίνδυνη για τους αθλητές, αλλά και για τον διαιτητή, ο οποίος χθες βρισκόταν στη μέση και θα μπορούσε να δεχθεί και αυτός αντικείμενα.

Αν η τιμωρία δεν είναι παραδειγματική και δεν “πονέσει” την εκάστοτε ομάδα, τότε δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Οι οπαδοί του ΑΡΗ έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία, κάτι που δεν βλέπουμε στα άλλα γήπεδα».

Ερωτηθείς αν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο και γιατί δεν αντέδρασαν, ο πασαδόρος του ΑΡΗ απάντησε:

«Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν στις φυσούνες και δεν βγήκαν από εκεί σε καμία φάση του αγώνα. Ο διαιτητής είναι αυτός που πρέπει να μιλήσει με τον υπεύθυνο της Ασφάλειας και αυτός με τη σειρά του, να ζητήσει να αλλάξουν θέση οι οπαδοί, να εκκενώσουν το γήπεδο ή να καθίσουν στις πιο πάνω θέσεις».

Αναφορικά με την έκβαση του αγώνα και αν θα μπορούσε ο ΑΡΗΣ να πάρει τους βαθμούς της νίκης, σημείωσε:

«Όταν ξεκινά το παιχνίδι και υπάρχουν διακοπές, δέχεσαι αντικείμενα, λούζεσαι από διάφορα αναψυκτικά, τότε σίγουρα επηρεάζεσαι, αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Θέλω, πάνω απ’ όλα, να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας. Πραγματικά, από κάποιο σημείο και μετά πεισμώσαμε, γιατί μπορούσαμε να κερδίσουμε και στον επαναληπτικό θα το κάνουμε. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Ήμασταν πολύ εκνευρισμένοι χθες, αλλά και πολύ στενοχωρημένοι που τελικά δεν πήραμε το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, επίσης, δε φανήκαμε συγκεντρωμένοι, ώστε να τελειώνουμε τα σετ υπέρ μας. Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα χθες στο πρώτο σετ, με το λίμπερό μας να δέχεται ένα ρολό χαρτί στο κεφάλι. Μετά δείξαμε ότι μπορούμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι με τη μία, αλλά προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ και πήρε τη νίκη».

Για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, τέλος, ο Θάνος Τερζής τόνισε:

«Έχουμε το ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη στο Ταλίν της Εσθονίας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πάρουμε τη νίκη. Για μένα είναι θετικό το ότι παίζουμε το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας, ώστε στα Βασιλικά να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω».


*************************
*************************

Δεν υπάρχουν σχόλια: