Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΛΑΓΑΝΑ ΧΑΛΒΑΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΑΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ.

Η μερα εχθες ηταν για τα παιδια.  Οι γονεις ετοιμασαν τα πραγματα της εξοδου και επιασαν τους γυρω λοφους στην ομορφη Θεσσαλονικη.
Ο ουρανος γεμισε χαρταετους και ο συναγωνισμος δεν αργησε να ερθει.   Οποιος ειχε πιο πολυ κουλατσι αφηνε την κλωστη ( σχοινι ) ολοενα και πιο πολυ οποτε διαρκως ανεβαινε ο χαρταετος.  Μεχρι να μας περασει καποιος και να αρχισει η μετρηση στο κουτουρου.   Οχι ο δικος μας ειναι πιο ψηλα , οχι ο δικος μας φωναζαν οι απο διπλα μας.   Το μεγαλο τρεξιμο γινοτανε οταν ο ενας χαρταετος πλησιαζε τον αλλον.
Να μην τα πολυλογουμε οτι εγινε , εγινε για τα μικρα παιδια που χορτασαν τρεξιμο την ωρα που οι μεγαλοι εβλεπαν την ωρα να περναει και τα καιρικα φαινομενα να αγριευουν.
Χιονι αρχισε να πεφτει και ετσι η παραδοση τελειωσε καπου εκει.   Συνεχιστηκε βεβαια στις ταβερνες που απο νωρις γνωρισαν την αποθεωση.
Μπραβο ρε Ελληναρα!  Μην το βαζεις κατω ρε!   Ενα φαγητο σ' εμεινε θα στο κοψουν και αυτο;
Φανερη ελλειψη προσωπικου στις ταβερνες αναγκασαν τον κοσμακο να διαμαρτυρεται επειδη καθυστερουσε το SERVICE.
Στο τελος βεβαια ολοι φαγαμε αλλα τα νευρα δεν ελλειψαν.
Μπηκαμε στη Σαρακοστη.  Ειμαστε πλεον στη νηστεια και οφειλουμε να αποδειξουμε οτι θα ειμαστε συνεπεις και ταυτοσιμοι με την θρησκεια μας.     Τωρα ψαρι στις 25 Μαρτιου.
Μπαινουμε στους πρωτους χαιρετισμους την Παασκευη που μας ερχεται.
Ειναι καλο να παρακολουθησουμε τους χαιρετισμους με τα παιδια μας οπως πηγαμε να πεταξουμε αετο και οπως παμε μια βολτα για τα παιδια μας επισης.
Τελειωσαμε και τη βολτα στα χωρια μας.
Στην ορεινη Θεσσαλονικη το χιονι που επεσε το παγωσε το βραδυ και ετσι τα σχολεια δεν ανοιξαν καν!    Στην Αθηνα παντως γινεται χαμος.   Τετοιο χιονι ουτε τον χειμωνα!
Τα σχολεια ανοιξαν και οι μινι διακοπες τελειωσαν.
Ολοι περασαμε τελεια , γελασαμε με τα καρναβαλια παιξαμε σαν μωρα με τους μικρους  και νιωσαμε τις ημερες αυτες ανεμελα και μακρια απο τις καθημερινες σκοτουρες.
Εμεινε λιγη λαγανα.   Τωρα που ειναι απογευμα ας τη φαω πριν ξυπνησει κανεις και την ζητησει.
Σημερα γιορταζουν οι γυναικες.  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις γυναικες που ειναι το Α και το Ω της ζωης μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.   ΧΑΙΡΕΤΑΙ...............

Δεν υπάρχουν σχόλια: