Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Είχε τύχη και Ίβιτς


Την νίκη με 1-0 πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη, και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα
Με λυτρωτή για ακόμη μια φορά τον Ίβιτς, ο οποίος σκόραρε στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Η ομάδα του Σάντος ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, και έχασε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 5΄, όταν ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό της Ξάνθης και να περνά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνιγκ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Σορλέν δοκίμασε τα πόδια του έξω από την περιοχή, με τον πορτιέρο της Ξάνθης να μπλοκάρει εύκολα. Στο 20΄, ο Τσιρίλο προσπάθησε να πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ, με τον Ιταλό να επιχειρεί ψηλοκρεμαστό σουτ, προσπαθώντας να βρει τον Γκσπούρνιγκ εκτός εστίας, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 28΄, ο ΠΑΟΚ έχασε μια αρκετά καλή ευκαιρία, όταν ο Φωτάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Βάλλα να διώχνει σε κόρνερ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της ομάδας του. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Σνάουτσερ, ο οποίος βρέθηκε στην επίθεση, επιχείρησε το μονοκόμματο σουτ, έπειτα από διώξιμο των παικτών της Ξάνθης, με τον Γκσπούρνιγκ να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Η Ξάνθη μετά από πολύ ώρα βγήκε στην επίθεση με τον Πόι, ο οποίος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο ο Χαλκιάς δεν μπόρεσε α μπλοκάρει καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς πως και το πρώτο, με τον Λίνο να κάνει μια κάθετη πάσα στο 56΄, στον Ίβιτς με τον Γκσπούρνιγκ να έχει διαβάσει την φάση και να βγαίνει έξω από την περιοχή και να διώχνει με τα πόδια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Παπάζογλου έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, καθώς ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Ίβιτς, βρέθηκε απέναντι στον Γκσπούρνιγκ και δεν κατάφερε να τον κερδίσει. Στο 66΄, η Ξάνθη έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Στρμπά να κάνει την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ με τον Χαλκιά ωστόσο να μην ανησυχεί. Πέντε λεπτά αργότερα, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, έχασε ακόμα μια ευκαιρία με τον Πόι να κάνει μια πολύ όμορφη ατομική ενέργεια, να βγάζει τον Αμπένα απέναντι στον Κρέσιτς, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στην θέση του Χαλκιά ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει, με το πλασέ του να είναι τραγικό. Στο 85΄, ο Κουτσιανικούλης δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος τον έβγαλε απέναντι στον Γκσπούρνιγκ, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να μην μπορεί να σκοράρει. Στο αμέσος επόμενο λεπτό, ο Πόι βρέθηκε απέναντι στον Κρέσιτς, μην μπορώντας ωστόσο να τον κερδίσει. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ήρθα η λύτρωση για την ομάδα του ΠΑΟΚ με τον Λίνο να ανεβαίνει, να κάνει την σέντρα και τον Ίβιτς να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της Ξάνθης.


Κίτρινες: Παπδημητρίου (Ξάνθη), Στρμπά (Ξάνθη)


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (68΄ Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (75΄ Μουσλίμοβιτς), Σορλέν, Ίβιτς, Βιεϊρίνια (50΄ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου


ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Σταθάκης, Φλίσκας, Στρμπα, Αλ Σαΐφι (66΄ Αμπένα) (90΄ Ζιέντσουκ) , Πόι, Σουάνης (85΄ Λιαπάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: