Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ..............................

Η Θεσσαλονικη μας γι' αυτο ειναι πανεμορφη.   Ειναι μια πολη που δεν πλητεις καθολου , αντ' αυτου μαλιστα οταν σφιγγεις και μπουκαρεις τοτε δεν εχεις παρα να κανεις μια βολτα στο πλακοστρωτο της παραλιας , απο Ποσειδωνειο εως τον Λευκο Πυργο και βαλε.(προς Λιμανι)
Ακομη και με το ποδηλατο μπορεις να γευθεις αυτο το δωρο και την απολαυση του να εχεις το προνομιο να εισαι συνεχεια διπλα στην θαλασσα και να αφενεσαι κοιταζοντας στο τελος του οριζοντα.
Ειδικα το βραδυ οταν και σουρουπωνει το ηλιοβασιλεμα ειναι καταπληκτικο.
Ανατολικοτερα οι Θεσσαλονικεις ειναι πιο απλα και καρφωμενοι στις καφετεριες δεν απολαμβανουν ολα αυτα τα αγαθα , παρα μονον το καφεδακι τους. 
Απο το παλατι (Ανακτορα) και προς Ν.Κρηνη ειμαστε πιο ΙΝΝ με εντονο σημαδι την καλοφαγια καθως τα  << φαγαδικα >> ειναι στην κυριολεξια γεματα.   Η Καλαμαρια εχει την πιο πολλη κινηση απο οπουδηποτε αλλου.   Φυσικα και ειναι η καλυτερη περιοχη για να απολαυσεις και να ξεσκασεις στην καθημερινοτητα.
Και τωρα που ετσουξε λιγο παραπανω το κρυο ο Σαλονικιος το εχει μεσα του.   Θα κανει το τζοκινγκ του την ποδηλατοδρομια του την γκομενοτσαρκα του.  
Ειναι τροπος ζωης η βολτα στην παραλια της Θεσσαλονικης.  Ειδικα οταν κανει λιγο καλο καιρο , αμεσως ξεχυνονται στην παραλια καθε ηλικιας ανθρωποι και ζωντανευουν την ολη περιοχη.   Ακομη και οι μικροπωλητες που πουλουν το Σαλεπι η τα παραδοσιακα κουλουρια , ακομη και αυτοι συνδεουν το παζλ της πολης αυτης για να την κανουν ακομη πιο λαμπερη.
Δεν εχετε παρα να δοκιμασετε την διαδρομη αυτη και να νιωσετε οτι κανετε ενα καλο δωρο στον εαυτο σας.   Οταν σας γινει ευχαριστη συνηθεια , μπορειτε να αγορασετε και ενα καλαμι ψαρεματος και να κανετε το χομπυ σας ψαρευοντας με τοσους και τοσους αλλους κατα μηκος της παραλιας περα ως περα.
ΧΑΙΡΕΤΑΙ........................................
Η Θεσσαλονικη εχει αυτο το κατι παραπανω απο καθε αλλη πολη .   

Δεν υπάρχουν σχόλια: